2016. február 23., kedd

Kollégiumok Közötti Kulturális Fesztivál

- Eger, 2016 -

            Idén februárban tizenkilencedik alkalommal került megrendezésre az egri Kollégiumok Közötti Kulturális Fesztivál, melynek során Eger és Eger környéki kollégiumok mutathatták be tehetségeiket és versenghettek egymással a művészetek különböző területein. Tánc; próza, vers; hangszeres zene; ének és "egyéb" kategóriákban nevezhettünk és kezdtünk készülni már hetekkel a rendezvény előtt kollégiumi nevelőtanáraink segítségével.

            A Wigner kollégiumból Szabó Bálint és én, Novák György indulhattunk ezen az igényesen megszervezett, két évtizedes hagyományokkal rendelkező rendezvényen az Egri Kereskedelmi, Mezőgazdasági, Vendéglátóipari, Szakközépiskola falai között. Felkészített minket Kis Sándor tanár úr és technikai segítségeket kaptunk Posta Józseftől, kollégiumunk egyik számítástechnikában jártas nevelőtanárától is.
            Kedden délután egy óra körül érkeztünk a helyszínre, ahol már a középiskola néhány diákja várt ránk, hogy útbaigazítson és regisztráljon minket, segítőkészek és udvariasak voltak mindnyájan. Az előadások kezdete előtt rövid eligazítást kaptunk a fesztivál menetéről és Aranyosi Gábor szavaival hivatalosan is elkezdődött a verseny.
            Bálint és én a második turnusban, három órakor kerültünk sorra a Szent Hedvig Kollégium színvonalas produkciói után, ők ének, hangszeres zene és tánc kategóriákban indultak több versenyző lánnyal. Bálint hangszeres zene kategóriában adta elő Tango c. művét, ami kezdettől végig lebilincslte a közönséget. Én vers kategóriában indultam saját verssel. Utánunk a Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium kollégiuma következett.
            Négy órakor az első szünet következett amikor szendvicseket falatozhattunk, itallal kínáltak minket és lehetőségünk nyílt társalogni egymással. Sok érdekes embert ismerhettem meg aznap délután, főként az előadásokról, egymás véleményeiről és az előadókról esett szó a kialakult kisebb társaságokban a ruhatárakban, majd a rendezvény folytatása szakított félbe minket.
            Egészen hat óráig hallhattunk és láthattunk érdekesebbnél érdekesebb produkciókat, a színpadon. Utolsókként kerültek sorra a szervező kollégium tehetséges diákjai, akik többek között hastánccal és énekkel nyűgöztek le minket. Utánuk már csak egy dolog volt hátra, az eredményhirdetés, amit nagy izgatottsággal vártunk mindnyájan, bár voltak akiknek sajnos el kellett menniük a díjkiosztó vége előtt. Mind kíváncsiak voltunk hogyan teljesítettünk mi és milyen eredményeket értek el a kollégiumok.
            Körülbelül tíz perc várakozás után megkezdődött az eredményhirdetés és a díjak kiosztása, amit türelemmel és izgatottan ültünk végig. Kollégiumunkból Szabó Bálint második helyezést ért el   hangszeres zene kategóriában, amire mind büszkék lehetünk. Egyéni és intézményi szinten egyaránt díjazták a teljesítményt, a legeredményesebb kollégiumok is díjazottak lettek.

            Mindenkinek hosszú napja volt, fáradtan indultunk vissza nevelőtanárainkkal együtt -mint Aranyosi Gábor megjegyezte- második otthonunkba, a kollégiumba. Örülök, hogy részese lehettem ennek a rendezvénynek és remélem jövőre ott találkozunk!
Novák György



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése